24 aprilie, 2010

Patania unui magar batran!!!!

      Povestea e veche cred, eu azi o primi de la o prietena si ma amuza mult cind mi-am imaginat  infatisarea magarului,  cind au descoperit patania lui. Pacat ca nu pot sa redau animatia din imaginatia mea:  eroul principal sigur zimbitor iar in privire ceva de genul"hei..ce zici de asta?!!!", asemeni magarului  poznas din desenul animat"Srek".
Binainteles sfaturile sint de viata si le voi lua in consideratie punind la baza lor povestea magarului smeker: 
"Intr-o zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat ore întregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si-asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Prin urmare, nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanii.
    Asa ca taranul isi chema vecinii ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepura sa arunce de zor pamant inauntrul fantanii. Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat.
    Dar, spre mirarea tuturor, dupa multe lopeti de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul se duse si privi in adancul fantanii si ramase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanii, sari peste ghizduri si iesi frematand.

   Viata va arunca poate si peste tine cu pamant si cu tot felul de greutati... Secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas in sus. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte.

Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curata-ti inima de ura, frica si egoism.
2) Scuteste-ti mintea de preocupari inutile.
3) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa.
4) Daruieste mai mult si asteapta mai putin.
5) Iubeste mai mult si… scutura-te de pamant, pentru ca in viata tu trebuie sa fii solutia, nu problema."

6 comentarii:

 1. hm...daa! Are ceva comun.La inceput am pus poza unui magar plin de haz , dar m-am gandit ca la cele "5reguli" e nevoie de poza unuia cu urechile ciulite, tipic"sint numai ochi si urechi!!!"

  RăspundețiȘtergere
 2. http://www.youtube.com/watch?v=aSDjALy3rec

  RăspundețiȘtergere
 3. Secretul fericirii se află în fiecare, caută-l în interiorul tău şi-l vei descoperi!

  RăspundețiȘtergere
 4. Unerori trebuie să învăţăm să evoluăm chiar dacă condiţiile nu sunt dintre cele mai bune...
  Frumoasă povestea. Amuzante imaginile.

  RăspundețiȘtergere