12 mai, 2010

"Un prieten este cineva care vine când toată lumea a plecat"

    Se spune ca iti trebuie 1minut pentru a distinge o persoana din multime, 1ora, pentru a evalua meritele lui, 1 zi, ca sa te indragostesti de el, dar trebuie o viata intreaga, ca apoi sa-l uiti.
    Sentimentele sint un dar, primit de om de la Dumnezeu. Sentimentele frumoase si sincere tot timpul au fost apreciate si vor fi apreciate, anume sentimentele adevarate au infrumusetat omul, tot ele aduc bucurii celor din jur. 
Unul din sentimentele frumoase este Prietenia - apare intre oameni nu numai atunci cind interesele, gindurile lor sint asemanatoare, dar si cind este deosebire intre ele. Prietenia sint relatiile construite pe simpatie reciproca. Prietenia poate fi efemera, de scurta durata si sa treaca impreuna cu simpatia. Dar este prietenie ce dureaza ani si tot timpul asta se intareste tot mai mult. Se bazeaza prietenia adevarata pe Incredere, ajutor reciproc. Se mai spune ca adevarata prietenie este ca o fantoma - toti vorbesc de ea, dar nimeni nu a vazut-o. Cind ti-au fost rupte aripile, adu-ti aminte ca ai prieteni!!!!
Citisem o povestire de Anastasia Niculina "Prietenia adevarata", unde se spune: "Prieten adevarat- este acela, care te va tine de mîna si va simti inima ta, acel om care stie totul despre tine si cu toate astea te iubeste. Sensul prieteniei adevarate consta in aceaia, ca bucuria o dubleaza, iar suferintele le imparte in jumatate. Cu prietenia adevarata pot fi legati doar acei oameni, care stiu sa ierte unul altuia micile deficiente. Asupra prieteniei adevarate nu influienteaza nici timpul, nici distanta. Prietenii trebuie tratati, in felul cum am vrea noi sa fim tratati de ei. Prieten-este un suflet, ce traieste in doua corpuri. Prietenie - este iubirea fara aripi. 
Deseori spunem"Nu iubesc",iar in suflet curg lacrimi...Deseori spunem"Urasc"numai pentru aceia, ca noi insasi sa credem in asta...Deseori spunem"Adio"in speranta de a vedea din nou acel om...Noi spunem"Pleaca", ca cineva sa nu vada lacrimile noastre! Noi spunem"Niciodata",cind stim, ca se va intimpla din nou. Noi spunem"Nu mai iubesc"atunci cind ne este frica sa marturisim sentimentele noastre...Noi spunem"Eu te-am uitat", cind gandul si dorul este doar la acea persoana...Noi spunem"Intre noi totul s-a terminat", cind totul abia incepe...Uneori noi nu putem spune "Te iubesc", pentru ca ne este frica sa auzim raspunsul...Noi rugam, ca sa fim lasati singuri, cind avem nevoie de sprijinul cuiva! Noi asteptam, cind stim, ca de noi au uitat..Noi visam. desi stim, ca asta nu se va intimpla niciodata. Plecand, promitem ca ne vom intoarce. dar se poate sa pleci, lasand inima? Sintem in cautare de nou dar nu putem trai fara vechi. Noi ridem cind sintem ingrijorati. Noi plingem de fericire. Noi asteptam, chiar si atunci dupa ce am alungat. Sa traiesti si sa simti ca cineva are nevoie de tine - asta e recompensa"

William Arthur Word spunea: "Un prieten adevărat îţi ştie slăbiciunile, dar îţi arată calităţile, îţi simte temerile, dar îţi întăreşte credinţa, îţi cunoaşte îngrijorările, dar îţi eliberează spiritul, îţi recunoaşte defectele, dar îţi subliniază posibilităţile"
   Sa ai prieteni este minunat!!!! Apreciati-Va prietenii si nu-i lasati la nevoie!!! Mai aproape ca prietenii nu este nimeni.Nimeni!

9 comentarii:

 1. Frumos spus dar cum ai putea numi tu o persoana de care ai fost alaturi tot timpul , cu care ai impartasit si bune si rele pentru care ai simtit ceva si la care tii mult ? Nu cred ca poate fi numita plictiseala...dar fiecare spune ce simpte fara sa-i para rau de asta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Poate la voi a fost o prietenie efemera!

  RăspundețiȘtergere
 3. A fost o prietenie virtuala dar tipul asta de prietenie e greu de comentat chiar si pe blog.

  RăspundețiȘtergere
 4. atunci sigur la voi nu a fost prietenie, ci cred ca doar o iluzie

  RăspundețiȘtergere
 5. Iluzie sau nu, acum e o situatie aiurea de tot.

  RăspundețiȘtergere
 6. A, ba da, mai aproape decât prietenii sunt duşmanii...

  RăspundețiȘtergere
 7. in cazul in care ii tinem mai aproape :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Good morning Aquarelle

  compliments fot your blog, I enjoy to see all these nice pictures.

  warm greetings, Joop

  RăspundețiȘtergere