10 martie, 2010

"Primavara e modul in care natura ne spune:“Sa inceapa petrecerea!!!!”

     "Iarna este in capul meu, dar primavara eterna se afla in sufletul meu" Victor Hugo
    In cele din urma a venit Primavara. Din cele mai vechi timpuri s-a observat, ca din toate anotimpurile Primavara joaca un rol special, anume ea in fiecare an incepe o pagina noua in viata naturii. Spre deosebire de iarna, pe dreptate o putem numi dimineata anului.
    Iarna, zilele sint scurte, soarele ascuns mai tot timpul in nori, si predomina mai mult doua culori alb si gri. Toata natura este la somnic, sforaind sub o plapuma pufoasa de zapada.
   Primavara insa e opusul iernii, in schimbul somnicului si noptilor lungi  de iarna vin diminetile primaverii pline de prospetime si culoare. Soarele se trezeste din leneveala de iarna straluceste mai luminos, mai binevoitor, mai vesel....urcindu-se tot mai sus si mai sus cu fiecare zi in cerul albastru. Razele lui incalzesc si trezesc pamintul.
    E placut sa ies in curte sa ma las alintata de adierea vintului caldut de primavara si sa respir aerul racoros cu un miros "amariu" de prospetime, sa ascult ciripitul vesel al pasarilor. Ador florile primaverii ghioceii, viorele, toporasii, lalele, liliacul, lacrimioare...etc.
   Imi aduc aminte cind eram copil cum ne organizam duminicele de primavara cu colegii de clasa sa mergem la padure. Acum imi dau seama cat de mici eram, fara griji, veseli, curiosi, primele "iubiri"copilaresti. La intoarcere din padure adunam din florile primaverii pentru mama mea.
   In curind la suprafata solului se vor ivi primele firicele de iarba verde, vor sparge mugurii umflati al copacilor, vor incepe sa infloreasca caisii, dupa ei visinii...etc. In schimbul culorilor de alb si gri vine verdele si albastru.
 "PRIMAVARA ETERNA" SA DOMINE SI IN SUFLETUL TAU!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu