22 februarie, 2010

"Chimia dragostei-o lectie de neuitat"

   Aseara am vazut un film deosebit la "Prime ORT", canal rusesc ce in premiera a transmis filmul "L'odyssée de l'amour"-de celebrul regizor de film francez Thierry Binisti. Aceasta este o combinaţie neobişnuită şi foarte interesanta de comedie romantică şi de cercetare ştiinţifică în domeniul Neurobiologie.
  O tinara, increzuta in sine, parizianca se pregateste sa se casatoreasca cu un barbat de afaceri de succes.
Prietena sa Emilia, un om de stiinta-biolog, este increzuta ca Juliette si Bastian nu vor fi fericiti impreuna - ca acestea doar si-au inspirat ca se iubesc reciproc.
   In soarta eroilor se amesteca maiestatea sa Intimplarea: Juliette face cunostinta cu un muzician tinar american, si ei se indragostesc unul de celalalt la nebunie. Aparitia acestui sentiment magic cat si modificarile parerilor celor doi despre lume, care ii arunca intr-o stare de transa se petrec in fata Emiliei. Care incepe sa creada, ca dragostea de la prima vedere exista cu adevarat si a decis sa captureze pe camera dezvoltarea rapida a relatiei de dragoste dintre Iubiti, colectind, in asa fel, material ilustrativ pentru disertatia sa"Neurobiologie of Love".
   Din film aflam de ce imaginea omului iubit este legat de parfumul lui, de ce barbatii prima ce privesc la femeie sint picioarele, iar femeile-fesele partenerului, de ce Iubitii deseori vorbesc in acelasi timp si se misca in sincronizare, de ce atingerile, mingiierile si sarutul celor dragi ne trezesc atitea fiori de placere, deasemeni ce e asemanator intre dependenta de droguri si dragoste.
Va recomand filmul, sigur Va ve-ti regasi in personajele filmului, chiar mai mult vei resimti acele amintiri si emotii cind ati fost sau santeti Indragostit cu adevarat....deasemeni melodiile din film sint superbe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu