11 iulie, 2011

11 iulie Ziua Mondiala a Ciocolatei.

Dulce sau amara, astăzi toti iubitorii de ciocolata, inclusiv și eu:), sărbătorim Ziua Ciocolatei(World Chocolate Day) care a fost inventata de francezi în 1995. 
Unii cred ca primii au învățat sa facă ciocolata aztecii. Ei au numit-o "Hrana zeilor". Spaniolii, primii care au adus Ciocolata în Europa, au poreclit delicatesa"Aurul Negru" si se folosea pentru întărirea puterii fizice și imunitate. 
Mai târziu, consumul de ciocolata a fost limitat doar în cercurile aristocratice. Femeile proeminente considerau ciocolata un afrodiziac. Printre ele:Maica Teresa avea pasiune pentru ciocolata, și Madame de Pompadour a fost convinsa că numai ciocolata poate aprinde focul pasiunii.
Doar în sec.XX odată cu apariția industriei de ciocolata sau putut bucura de Ciocolata și ceilalți oameni ce nu făceau parte din aristrocrați.
Știința moderna spune  ca exista elemente în ciocolata care contribuie la relaxare si evititarea depresiilor. Ciocolata neagra stimulează eliberarea de endorfine - hormonii fericii care inbunatatesc dispoziția si mențin tonusul corpului.
Există, de asemenea, o ipoteza că ciocolata deține efecte"impotriva cancerului" și poate încetini procesul de îmbătrânire.  Unica cu ce oamenii de știința nu sunt de acord, ca ciocolată ar avea capacitați de a slabi. Eu sunt de părerea ca orice bun, inclusiv și ciocolata, dacă nu e consumat în exces nu îngrășa:).  
La multi ani tuturor celor ce Iubesc Ciocolata, sa aveti tot timpul dispozitia de Ciocolata si Viata toata Ciocolata!!! Si bineînțeles sarbatorim savurând Ciocolata!!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu