21 octombrie, 2010

"Fiecare om trebuie sa isi gaseasca timp , sa se aseze si sa priveasca caderea frunzelor."

" Nici frumusetea primaverii , si nici cea a verii nu are gratia
Pe care am zarit-o in al toamnei obraz." John Donne.
"Осенняя пора, очей очарованье…"(Toamna-farmecul ochilor) - asa e descrisa toamna, unul din cele mai contraversate anotimpuri ale anului, in una din poieziile lui Puskin. Sint sigura ca multi prefera primavara, vara....inteleg...toamna...dupa geam avem un timp posomorit, trist, strazile umede si gri...in suflet un fel de tristete.
 Da, uneori dispozitia e influentata de timp si unii isi doresc ca vara sa dureze cat mai mult.
La inceputul toamnei, sintem alintati de"sezonul de catifea" al ei, timpul preferat al meu de concediu, dupa care zilele calde incep sa dispara. Dupa o saptamina,doua....timpul rece incepe sa se accentuieze. Afara intuneca mai devreme, noi incepem sa ducem lipsa de lumina soarelui, dimineata e greu de trezit(pentru mine sigur e un chin sa ma trezesc in perioada asta), pentru ca afara e inca intuneric.
Dar cu toate astea, totusi, e fermecatoare toamna!!!!Doar natura nu are vreme rea. Toamna farmeca cu culorile ei variate, cu aroma de fructe, vin sau amaruie a frunzelor. Eu ador momentele astea, sa ma plimb pe covorul pufos format din frunze colorate in zile insorite sau pe timp de ploaie ascunsa sub umbrela....sa admir oamenii infasurati cu fulare si imbracati calduros....grabindu-se tot timpul undeva.
Azi, e o zi plina de soare, te chiama cu bratele deschise  Toamna  sa zimbesti!
"Vantul de toamna schimba culorile frunzelor"

Un comentariu: