22 iunie, 2010

VISE CU FLORI DE TEI!!!!

    Azi dimineata mergeam grabita prin parcul scolii si am fost de moment hipnotizata de aroma florilor de tei. M-am oprit din drum sa admir frumusetea neobisnuita a florilor - fiecare se asemana cu o bijuterie din aur prelucrata fin.
    De dimineata se auzea zgomotul albinelor care adunau nectarul de pe florile aurii. Sint grabite acum,deoarece inflorirea dureaza mai mult de o saptamina, si trebuie sa adune cat mai mult nectar de vindecare. Imi povestise un unchi ce are albini, ca dintr-un copac mare de tei ele aduna atata miere cat de pe un hectar de hrisca, si ce miere-aurie cu miros de tei. Teiul - e un copac comoara!
   Acasa, noi adunam flori de tei, le uscam undeva la umbra si sa vedeti ce ceai facem iarna din aceste flori mai adaugi si miere din tei...mmmmmm!!!! Pentru cel mai simplu ceai luam 1lingura flori de tei turnam peste ele 400ml apa fiarta se acopera si se lasa 15min, dupa adaugam mierea! Savurati cu placere!!!


3 comentarii:

  1. foarte bun ceaiul de tei...acum ca ai spus-o tu, m-am uitat mai atent la poza si daca stai sa analizezi, intr-adevar, fiecare floare seamana cu o bijuterie

    RăspundețiȘtergere
  2. Noroc cu teiul, nu mai zboară aşa de mult...

    RăspundețiȘtergere