11 iunie, 2010

Campionatul Mondial de Fotbal 2010

    In Africa de Sud incepe azi Campionatul Mondial de Fotbal 2010 la ora 17-00, al 19-lea dupa numarul din cont al Cupei Mondiale.Turneul va dura pina la 11.07.2010. Acest evenimant pentru prima data in istoria lumii are loc pe continentul african. 
   Simbolul oficial al cupei Mondiale este leopardul Zacumi, petele lui au forma pentagonala, amintind coloristica traditionala a mingii de footbal. Potrivit organizatorilor, primele doua litere din nume "ZA" inseamna abreviatura Africii de Sud din cele 11 limbi oficiale-afrikaans, si "CUMI" se traduce, din majoritatea limbilor continentului  ca zece- anul petrecerii Cupei Mondiale.
    Aseara a fost transmisia directa pe TVR 1 a spectacolului muzical  de pe Stadionul Orlando din Johannesburg din ajunul campionatului, am ramas placut impresionata....atata culoare si emotie pozitiva!!!! Super!!!A fost un concert exceptional care a evidentiat perfect cultura, culorile, muzica Africii. Imnul"Waka Waka", interpretat de Shakira cu miscarile ei  incintante, dupa parerea mea corespunde Campionatului, desi cei din Africa erau indignati ca melodia principala a campionatului e interpretata de reprezentant a Americii Latine!!!Foarte frumoasa melodia!

    Echipa favorita a mea din 2006 a Campionatului Mondial a fost cea a Frantei  si bineinteles fana Zidane- pacat ca s-a retras din fotbal...anume el a trezit interesul meu pentru fotbal.
Asa deci o luna de footbal...o luna de emotii, retrairi, pariuri de ce nu?!!Interesant cine va cistiga Cupa din 5kg aur?

6 comentarii: