28 decembrie, 2009

"Totul sta in voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propiriile noastre interese nu o pot schimba vreodata." Fuscolo

24 decembrie, 2009

Craciun ferict!!!!!!!!


CRACIUN FERICIT!!!!


Azi cu stramosii cant in cor,
Colindul sfant si bun.
Tot "Mos" era si-n vremea lor,
Batranul Mos Craciun.
Tot "Mos" era si-n vremea lor,
Batranul Mos Craciun.



E sarbatoare si e joc,
In casa ta acum.
Dar sunt bordeie fara foc
Si maine-i Mos Craciun.
Dar sunt bordeie fara foc
Si maine-i Mos Craciun.


Acum te las, fii sanatos, 

Si vesel de Craciun.
Dar nu uita, cand esti voios
Romane, sa fii bun!
Dar nu uita, cand esti voios
Romane, sa fii bun!


I miss you.........

        Mi-e dor de tine asa, incat imi pare ca timpul a adormit, si eu strig cu voce tare, incercand sa-l trezesc. Se ruleaza atat de incet, incat imi pare, ca voi trai mii de veti in asteptarea ta...

22 decembrie, 2009

"Ce inseamna dragostea"

       Azi intamplator am gasit pe internet raspunsurile la intrebarea"Ce inseamna dragostea?" pusa de un grup de psihologi copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 8ani.M-au amuzat si impresionat mult raspunsurile. Cred ca copii percep sentimentul asta cel mai curat si corect...deoarece ei gindesc cu inima plus copii nu mint.
Mai jos plasez raspunsurile:
       “Ce înseamna dragostea?"

"Raspunsurile primite au fost mai adânci decat ne-am putea imagina. Iata-le:
"- Cand bunica mea a facut artrita, nu mai putea sa se aplece sa-si faca unghiile de la picioare. Asa ca bunicul i le face de atunci mereu, desi are si el artrita la maini. Aceasta este dragostea." (Rebecca- 8 ani)
"- Cand cineva te iubeste, felul in care iti rosteste numele este diferit. Chiar stii ca numele tau este in siguranta in gura lui." (Billy - 4 ani)
"- Este dragoste cand o fata se parfumeaza, un baiat se da cu after shave, ies impreuna in oras si se miros reciproc." (Karl - 5 ani)
- Este vorba de iubire atunci cand mananci in oras si ii dai cuiva cei mai multi dintre cartofii tai prajiti, fara sa ii ceri in schimb cartofii lui." (Chrissy -6 ani)
"- Dragostea este ceea ce te face sa zambesti atunci cand esti obosit." (Terri - 4 ani)
"- Este dragoste atunci cand mami ii face cafea lui tati si ia o inghititura inainte de a i-o da, pentru a fi sigura ca gustul este OK." (Danny - 7 ani)
"- Dragoste este atunci cand te saruti tot timpul. Apoi, cand obosesti de atata sarutat tot vrei sa fii impreuna si sa stai de vorba. Asa sunt mami si tati. Sunt caraghiosi cand se saruta." (Emily - 8 ani)
“- Dragostea este ceea ce este cu tine in camera de Craciun daca te opresti din deschis cadouri si asculti." (Bobby - 7 ani)
"- Daca vrei sa inveti mai bine sa iubesti, trebuie sa incepi cu un prieten pe care il urasti..." (Nikka - 6 ani - ne-ar trebui cateva milioane de Nikka pe aceasta planeta)
"- Este dragoste atunci cand ii spui unui baiat ca iti place camasa lui, iar el se imbraca dupa aceea cu acea camasa in fiecare zi." (Noelle - 7 ani)
"- Dragoste este intre un batranel si o batranica care sunt inca prieteni dupa atatia ani, desi se cunosc atat de bine." (Tommy - 6 ani)
"- In timpul recitalului meu la pian eram pe scena si imi era frica. M-am uitat la oamenii care ma priveau si l-am vazut pe tatal meu care imi facea cu mana si imi zambea. Era singurul care facea asta. Si nu mi-a mai fost frica." (Cindy -8 ani)
"- Mama ma iubeste mai mult decat oricine altcineva. Nimeni altcineva nu ma saruta seara inainte de culcare." (Clare - 6 ani)
"- Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati transpirat si mirositor si tot ii spune ca este mai frumos decat Robert Redford." (Chris - 7 ani)
"- Este dragoste atunci cand catelusul tau te linge cand ajungi acasa, desi l-ai lasat singur toata ziua." (Mary Ann - 4 ani)
"- Stiu ca sora mea ma iubeste pentru ca imi da intotdeauna hainele ei vechi si trebuie sa se duca sa isi cumpere altele." (Lauren - 4 ani)
"- Atunci cand iubesti pe cineva genele ti se ridica si coboara si mii de stelute ies din tine." (Karen - 7 ani)
"- Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati pe toaleta si nu i se pare ridicol." (Mark - 6 ani)
"- Nu trebuie sa spui te iubesc daca nu este adevarat. Dar daca este adevarat, trebuie s-o spui cat mai des... Oamenii uita." (Jessica - 8 ani)

16 decembrie, 2009

E atmosfera de basm....

       Azi dimineata dupa urme cred ca eram a doua persoana din mahala ce nu statea cuminte acasa la soba,  sigur aveam si infatisarea ursuletului lacom din povestea de mai jos, nu m-a puteam satura sa admir frumusetea din jur...

15 decembrie, 2009

Un vis implinit...

    Ah, ce frumos sa te trezesti dimineata si sa vezi ca un vis s-a implinit, e vorba de visele de iarna descrise mai jos in blog!!! M-am lipit de geam si priveam dansul fulgilor de nea, am inceput sa fredonez melodia compusa de Eugeniu Doga"Vals".......da, da dansul fulgilor de zapada este asemenea valsului....se rotesc, rotesc, rotesc...Ce liniste sufleteasca simteam...si un dor de copilarie, sanius, bunicii care nu mai sant.....cred ca am devenit nostalgica in ultimul timp!!!!
Doga  -   Mp3
      Doar un neajuns este iarna cind ninge....circulatia pe drumurile cu zapada, dar cu putina prudenta, rabdare se poate de evitat si situatiile neplacute.
      Iarna cu fulgi albi de nea...e asa frumos totul in jur si unic, ma voi lasa purtata de magia sarbatorilor si povestilor de Iarna, si sper ca in anul care vine sa fie mai putin dezamagitor ca anul 2009.

10 decembrie, 2009

Darul generos al naturii - SARUTUL

"Sarutul e punct-si-virgula in gramatica dragostei" Hagop Baronian

     "Sarutul - fenomen contextual. Satutul poate avea o sexualitate salbatica, romantism absolut, sau poate exprima recunostinta deplina, sau poate fi o marturire de Iubire si Afectiune. Primul sarut al partenerului ofera un sentiment nou, incomparabil cu altele." Asa definitie a sarutului este data de antropologul  Dr. Helen Fisher.
       Intr-adevar, intre sarutul cu pasiune, atunci cind partenerii isi musca buzele unul altuia aproape pana la durere, si cel de zi cu zi, pupicul "de lucru" in familie la bucatarie inainte de plecarea la munca, se afla un abis.
Saruturi persistente, calde, gingase-lenoase, jucause si altele, altele, altele....fara ele viata noatra ar fi gri, ca mancarea fara sare si condimente.
       Apropo, oamenii de stiinta au descoperit ca pentru noi femeile sarutul e principalul fel de mancare, cu alte cuvinte un sarut magnific ar putea inlocui sexul: "Pentru femei este foarte important sarutul, in timp ce barbatii pot trai cu usurinta si fara el" a concluzionat pe baza unor cercetari sexologul din Bremen, Ingelore Ibberfeld.
       E important sarutul cred intr-un cuplu si e placut din cand in cand sa privesti in ochii celui drag, ca sa vezi ca omul Iubit se simte bine. Ideia de a scri despre importanta sarutului si ce cred altii despre el imi veni dupa ce am gasit un test interesant pe net"Ce spune sarutul despre tine", eu sint getbeget "C", incerca si tu sa vezi ce spune despre tine! http://www.kudika.ro/articol/relatii/4087/Ce-spune-sarutul-tau-despre-tine/pagina-2.html


04 decembrie, 2009

Vise de iarna

    Visez la o poveste de iarna. Ah, ce-mi place cind ninge, cand fulgii indrazneti se aseaza...pe nasuc, gene,obraji, haine-dupa se topesc parca nici nu au fost...si putin frig, se poate si mai mult. Imi este dor de iarna de altadata: totul in jur ascuns intr-o mantie alba de zapada, geamuri desenate cu povestea Iernii, casute luminate cu luminite colorate de sarbatori, oameni pe strada zimbind, copii galagiosi cu rosu in obraj dindu-se cu saniuta, focul in soba. In noapte toti ascunsi in casa si totul in jur sclipeste, liniste deplina ce da un sentiment deplin de pace si liniste. 

  Iarna, in viziunea mea, este medicul naturii...parca o vad asezata la un birou din ghiata cum scrie recete pentru campuri, paduri, livezi, ursi, etc.- odihna in decurs de cel putin 3 luni in patuc acoperiti cu plapuma din zapada, contra virusilor putin ger.
   Visez si imi este dor de Iarna cu Fulgi de nea, de povestile ei. Iubesc Iarna!!!!

02 decembrie, 2009

NOI

   "Noi sintem nepasatori de parerea celor din jur, si ne intrebam tot timpul”Cum arat?”
Ne place singuratatea si stringem strins in mana tefefonul mobil;
Noi credem ca sintem absolut calmi si intindem mana dupa o alta tigara;
Noi socam lumea si ne este frica sa spunem”Te Iubesc”
Noi traim cu ziua de azi si facem planuri de viitor;
Noi sintem auto-critici si ne iubim doar pe noi;
Noi uram guvernul nostru si cu placere sarbatorim ziua independentei;
Noi ne iertam noua toate pacatele si ne uitam cu neincredere la cei ce le comit;
Noi nu credem in oameni ideali, dar cautam, in fiecare zi, in multime idealul nostru;
Noi spunem intotdeauna ceia ce gindim si aproape am uitat sa zambim sincer;
Noi vrem ca cei din jur sa ne accepte asa cum sintem si ore in sir petrecem in fata oglinzii;
Noi spunem fraze inteligente dar nu ne intelegem pe noi;
Ne place sa dormim pana la pranz, dar setam alarma la 6 dimineata;
Noi intotdeauna obtinem ceia ce dorim si ne este frica sa nu ajungem fara valoare;
Noi creăm blog-uri personale, si dorim ca ele sa fie citite;
Noi am pierdut sentimental de Teama-ca si cum Vom trai vesnic;
Noi de indepartam de cei ce ne Iubesc, ca apoi in ganduri sa ne intoarcem la ei;
Am putea intinde aripile si sa zburam in intampinarea vantului.
Dar noi nu avem aripi. Pentru ca nu santem demni de ele!!!!"